NTRANS er et nasjonalt forskningssenter som jobber med å undersøke hvordan vi kan sikre en rask, dyp og inkluderende omstilling til et fornybart energisystem. Vi mener at omstillingen må skje på en måte som er både rettferdig og demokratisk, og som gir muligheter for innovasjon og verdiskaping i næringslivet.

I NTRANS forsker vi på hvordan energisystemet kan tilpasses for å møte utfordringene knyttet til økt fornybar energi og avkarbonisering av samfunnets sektorer. Vi ser på rollen til energisystemet i omstillingen til nullutslippssamfunnet, og hvordan vi kan utvikle miljøvennlig energi fra et samfunnsvitenskapelig perspektiv, og i samspill mellom teknologi og samfunn.

Forskningen vår skal bygge et kunnskapsgrunnlag for veien mot og konsekvensene av energi- og klimaomstilling i Norge. Vi jobber med å forstå hvordan omstillingen kan gjøres rettferdig og demokratisk, samtidig som den gir næringslivet muligheter for innovasjon og verdiskaping. Målet vårt er å utvikle teori, metoder, kompetanse og kunnskap for å støtte beslutningsprosesser innenfor energi- og klimaområdet.

Vi tror at omstilling til et fornybart energisystem er nødvendig for å møte utfordringene knyttet til klimaendringer. Vi jobber for å utvikle kunnskap som kan bidra til en rettferdig, demokratisk og inkluderende omstilling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *